Logo Heerlen
Bestemmingsplan en andere besluiten Schinkelkwadrant-Zuid, Heerlen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen geven op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit dat de gemeenteraad van Heerlen op 12 maart 2013 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, exploitatieplan en de beschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder ten behoeve van de ontwikkeling van het project Schinkelkwadrant-Zuid.

De Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter en sneller kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via toepassing van de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro. Met de coördinatieregeling kunnen de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures worden gebundeld.

Door het toepassen van de coördinatieregeling op grond van de Wet ruimtelijke ordening worden de betrokken besluiten op de aanvragen en het bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft als gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

Tegen de toepassing van het coördinatiebesluit staat geen bezwaar en beroep open.

Met ingang van 18 april 2013 zullen gedurende een termijn van zes weken, de ontwerpen ter inzage liggen van:

  • het bestemmingsplan Schinkelkwadrant-Zuid (identificatienummer: NL.IMRO.0917.BP030505W000001-0301 );

  • het exploitatieplan Schinkelkwadrant-Zuid;

  • de omgevingsvergunning Schinkelkwadrant-Zuid voor de activiteit bouwen;

  • de beschikking tot het vaststellen van hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder voor het wegverkeerslawaai voor maximaal 100 woningen binnen het plangebied Schinkelkwadrant-Zuid.

Het project ziet toe op de herontwikkeling van winkelcentrum de Plu en directe omgeving, te Heerlen. Dit gebeurt onder meer door realisatie van woningen, het nieuwe stadskantoor en detailhandel. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Schinkelstraat aan de noordzijde, de Honigmanstraat aan de oostzijde, de Promenade aan de zuidzijde en de Geerstraat aan de westzijde.

De Beschikking vaststelling hogere grenswaarden woningen bestemmingsplan Schinkelkwadrant strekt ertoe om voor maximaal 100 woningen binnen het plangebied Schinkelkwadrant-Zuid, waar vanwege het wegverkeer de geldende geluidnormen worden overschreden, een zogenaamde hogere waarde vast te stellen.

Voornoemde ontwerpbesluiten liggen gedurende zes weken ter inzage in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Voor het inzien van voornoemde documenten moet u altijd een afspraak maken.

U kunt op www.heerlen.nl/online-afspraak bekijken hoe u een afspraak maakt, of u belt met 14 045 voor het maken van een afspraak.

Het ontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl .

Het ontwerp van het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl . Ten aanzien van de overige besluiten merken wij expliciet op dat deze enkel in schriftelijke versies in de Publiekshal zijn in te zien.

Voornoemde besluiten worden met toepassing van § 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd.

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent deze ontwerpen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.

Wij verzoeken u in uw zienswijze kenbaar te maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan zullen worden behandeld door de gemeenteraad. Zienswijzen die betrekking hebben op de overige besluiten zullen worden behandeld door burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie van de afdeling Stadsplanning, Postbus 1,

6400 AA te Heerlen.

Een inloopavond waarop mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht, wordt gehouden op 13 mei 2013 van 18.00 uur tot 19.00 uur in het gemeentehuis van Heerlen (Coriovallumzaal), ingang aan het Raadhuisplein 1 te Heerlen.

Wij merken op dat de Crisis- en herstelwet op dit project van toepassing is. Dit heeft geen gevolgen voor deze fase, maar wel voor de beroepsfase die volgt na vaststelling van het plan.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer Cremers van de afdeling Stadsplanning (tel: 045-5604236).

Naar boven