Logo Weststellingwerf
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zandhuizen – Oldeberkoperweg 43 (zorgappartementen)’, Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het

ontwerpbestemmingsplan Zandhuizen – Oldeberkoperweg 43 (zorgappartementen) en de daaraan gerelateerde ontwerpomgevingsvergunning ter inzage worden gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een maatschappelijke bestemming op grond waarvan het mogelijk wordt om in het voormalig schoolgebouw op perceel Oldeberkoperweg 43 te Zandhuizen acht appartementen voor begeleid wonen in te richten. Ook in het huidige bestemmingsplan “Zandhuizen” heeft het perceel een maatschappelijke bestemming waarbinnen diverse zorgfuncties mogelijk zijn. Het begeleid wonen is echter niet toegestaan binnen de huidige bestemming.

Ontwerpomgevingsvergunning

Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook een ontwerpbesluit van de benodigde omgevingsvergunning ter inzage. Dit is mogelijk op grond van de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wro. De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft op 4 februari 2013 ingestemd met de toepassing van deze regeling voor dit project.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kunnen vanaf donderdag 18 april 2013 gedurende een termijn van zes weken worden ingezien bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken bij de gemeente Weststellingwerf, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt daarvoor een afspraak maken via telefoonnummer 140561 en dan vragen naar de heer R.H. Roemeling.

In de regel vervalt de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, indien niet een zienswijze wordt ingediend op de ontwerpstukken.

Naar boven