Logo Doetinchem
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied – 2012 inclusief MER bestemmingsplan Buitengebied, Doetinchem

Vanaf donderdag 18 april 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied – 2012, inclusief het MER bestemmingsplan Buitengebied, het ontwerpbesluit, alsmede de daarop betrekking hebbende stukken zes weken ter inzage.

U kunt dit op de volgende manieren inzien:

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen/NL.IMRO.0222.R07B300A-/NL.IMRO.0222.R07B300A-0001/ .

U heeft hiervoor een gml-viewer nodig.

Bestemmingsplan

Dit ontwerpbestemmingsplan betreft de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen in het buitengebied van de gemeente Doetinchem. Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens. De kernen Doetinchem, Gaanderen, Langerak, Nieuw-Wehl en Wehl horen niet bij het plangebied.

Milieueffectrapport (MER)

Bij het bestemmingsplan is een MER opgesteld. Deze moest bij het bestemmingsplan opgesteld worden omdat de veehouderijlocaties in het plangebied een beperkte ontwikkelruimte hebben. Daarnaast is er ook sprake van een m.e.r.-plicht omdat een Passende Beoordeling volgens de Natuurbeschermingswet 1998 nodig is. Dit MER ligt ook ter inzage, als bijlage 1 tot en met 5 van de toelichting op het plan.

Zienswijze indienen

Iedereen kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 29 mei 2013) zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het MER naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem.

Als daar in de zienswijze uitdrukkelijk om is verzocht, zal er een hoorzitting plaatsvinden op 4 juni 2013 vanaf 10.00 uur in het stadhuis, Raadhuisstraat 2 te Doetinchem. Tijdens deze zitting kunt u uw zienswijze mondeling toelichten. Er kunnen dan geen nieuwe argumenten worden ingebracht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, tel. (0314) 377 377.

Naar boven