Logo Alphen aan den Rijn
Voorbereidingsbesluit 2013 diverse bedrijventerreinen Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 maart 2013 heeft besloten:

  • 1. Te verklaren dat herzieningen van bestemmingsplannen worden voorbereid voor diverse gebieden en percelen in de gemeente. Het gaat om de bedrijfsterreinen Hoorn West, Molenwetering en Rijnhaven, Kalkovenweg en de locatie Windmolens (tussen N11 en J.C. Hoogendoornlaan);

  • 2. Met het oog op de transformatie van Rijnhaven Oost te bepalen dat het op bedrijventerrein Rijnhaven verboden is het gebruik van gronden en bouwwerken te wijzigen.

    Dit voor zover het gebruik betrekking heeft op grootschalige detailhandel, genoemd in artikel 4, lid 5, sub b, van de voorschriften van het bestemmingsplan Rijnhaven;

  • 3. Te bepalen dat het voorbereidingsbesluit in werking treedt op de dag na de datum van publicatie.

Het nemen van een voorbereidingsbesluit houdt in dat, naast het hiervoor genoemde verbod, een aanhoudingsplicht geldt voor aanvragen voor omgevingsvergunningen. Daarmee wordt voorkomen dat medewerking moet worden verleend aan bouwplannen die in strijd zijn met ruimtelijke ontwikkelingen die in de toekomst worden gewenst.

Ter inzage

Het Voorbereidingsbesluit 2013, met kenmerk NL.IMRO.0484.VOO8besluit2013-0003, is gepubliceerd op ruimtelijkeplnannen.nl en kan van 18 april tot en met 29 mei 2013 worden ingezien bij de informatiebalie in het stadhuis.

Alphen aan den Rijn, 17 april 2013

Naar boven