Logo Almelo
Ontwerpbestemmingsplan Zuidentree, Almelo

Voor (hoofdzakelijk) de bedrijventerreinen en enkele aangrenzende gronden aan de zuidzijde van Almelo is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Naast de bedrijfsfuncties liggen ook enkele woningen, sportvelden en diverse andere functies binnen het plangebied. Het bestemmingsplan is een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen en heeft betrekking op het gebied dat globaal omsloten wordt door:

  • De Weezebeek en de Nijreessingel aan de noordzijde;

  • De Pastoor Ossestraat en de Bornebroeksestraat in het oosten;

  • De A35 in het zuiden;

  • De wijk Windmolenbroek en de (overige) sportvelden aan de westzijde.

Voor de locatie ‘Rhijnbeek’, dit is het terrein tussen de Weezebeek, Bornerbroeksestraat, Nijreessingel en de Henriëtte Roland Horstlaan, geldt dat Hornbach Bouwmarkt en Tuincentrum voornemens is zich hier te vestigen. Voor die ontwikkeling is een separaat bestemmingsplan opgesteld. Deze locatie maakt geen onderdeel (meer) uit van dit bestemmingsplan.

In het plan is vastgelegd wat de mogelijkheden zijn van de (afzonderlijke) percelen binnen het gebied. Het nieuwe bestemmingsplan is een actualisatie en heeft voornamelijk een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande situatie zo veel mogelijk gehandhaafd wordt.

Het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0141.BP00046-0301) en de bijbehorende stukken ligt met ingang van 17 april 2013 tot en met 28 mei 2013 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken (centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met dhr. Weertman van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer, via (0546) 541111.

Naar boven