Logo Woensdrecht
Voorkeursrecht eventueel te ontwikkelen locaties voor bedrijventerrein in Woensdrecht

Wet voorkeursrecht gemeenten

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 10 mei 2012 heeft besloten om, op grond van artikel 5 Wvg, percelen, die zijn gelegen in de eventueel tot bedrijventerrein te ontwikkelen locaties A, B en D te Hoogerheide, aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het aanwijzingsgebied behelst gronden ten zuiden van het oostelijke deel van de Kooiweg (locatie A), tussen de Postweg en de Bunkerbaan (locatie B) en ten westen van Vliegbasis Woensdrecht (locatie D).

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en de daarbij behorende lijst met aangewezen percelen en namen van de eigenaren van de in de aanwijzing opgenomen percelen of perceelsgedeelten en van de rechthebbenden op de beperkte rechten waaraan deze zaken zijn onderworpen volgens de registers van het kadaster.

Het besluit van de gemeenteraad van 10 mei 2012 ligt samen met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de raad en verdere bijbehorende stukken alsmede overige relevante gegevens vanaf 15 mei 2012 voor eenieder kosteloos ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis te Hoogerheide. De openingstijden van het gemeentehuis zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdagavond van 17.30 uur tot 20.00 uur. Na afspraak via het algemene telefoonnummer 14 01 64 kunnen de stukken ook worden ingezien op maandag tot en met donderdag van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Inwerkingtreding aanwijzing

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Woensdrecht. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen opschortende werking.

De indiener van het bezwaarschrift kan, als onverwijlde spoed dat – gelet op de betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Van de indieners van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

U kunt uw reacties richten aan de gemeenteraad van Woensdrecht, Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide.

Woensdrecht, 18 mei 2012

Naar boven