Logo Tilburg
Ontwerpbestemmingsplan Goirkestraat beschermd stadsgezicht 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Goirkestraat beschermd stadsgezicht 2012 van maandag 28 mei tot en met maandag 9 juli 2012 ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van het nu geldende bestemmingsplan.

Het plangebied bestaat uit de Goirkestraat met aanliggende bebouwing, vanaf het Wilhelminapark tot aan het Julianapark. Dit komt overeen met de omvang van het aangewezen beschermde stadsgezicht.

Er is bij het bepalen van de begrenzing rekening gehouden met omvangrijke complexen langs de Goirkestraat, zoals het gebouwencomplex van het Textielmuseum en de St. Dionysiuskerk met aangrenzend kerkhof.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage in de Stadswinkel, Stadhuisplein 128 (ingang naast Paleis), geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 11.00 uur zonder afspraak. Na dit tijdstip kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 14013 of door online een afspraak te maken via www.tilburg.nl.

Ook zijn de stukken te bekijken en/of te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Goirkestraat beschermd stadsgezicht 2012’. Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven aan de behandelend ambtenaar, de heer W. Maas, via telefoonnummer 013 542 85 63. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Naar boven