Logo Kerkrade
Onherroepelijk bestemmingsplan Kerkrade West I

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan Kerkrade West I op 12 april 2012 onherroepelijk is geworden. Op 11 april 2012 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag uitspraak gedaan inzake het ingestelde beroep. Het bestemmingsplan Kerkrade West I is hiermede onherroepelijk geworden.

Het gebied waarop het bestemmingsplan Kerkrade West I betrekking heeft, is gelegen in het westelijk deel van Kerkrade en wordt globaal begrensd door de Spekhofstraat, Groene Kruisstraat, achterzijde woningen en tankstation Drievogelstraat aan de westzijde, Heerlenersteenweg en Kaalheidersteenweg aan de noordzijde, Kasperenstraat, Kleingraverstraat en Parkstraat aan de oostzijde en Schifferheidestraat, achterzijde Industriestraat en achterzijde Drievogelstraat aan de zuidzijde.

Het bestemmingsplan Kerkrade West I regelt het gebruik van de ruimte waarbij de functies en de bebouwingsmogelijkheden juridisch worden vastgelegd. Bestemmingen in het plan zijn onder andere Bedrijf, Centrum, Dienstverlening, Horeca, Maatschappelijk, Verkeer en Wonen. Daarnaast zijn dubbelbestemmingen en gebieds- en functieaanduidingen opgenomen. Het plan dient ter actualisering van de geldende, merendeels verouderde, bestemmingsplannen en regelt in voorkomend geval nieuwe ontwikkelingen. Het plan betreft dan ook primair een actuele beheers- en bebouwingsregeling van een bestaand stedelijk woongebied.

Het bestemmingsplan Kerkrade West I is na telefonische afspraak met de heer T. Debast via algemeen telefoonnummer 14 045 in te zien bij de vakbalie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de Sector Stad op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade.

Kerkrade, 23 mei 2012

Het college voornoemd, J.J.M. Som, burgemeester.

C.M. Kuikman, secretaries.

Naar boven