Logo Leiden
Publicatie vastgesteld bestemmingsplan Hogewoerd e.o.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2012 het bestemmingsplan NL.IMRO.0546.BP00050-0302, genaamd Hogewoerd e.o. ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied rondom de Hogewoerd en wordt begrensd door de Rijn, de Veerstraat, de 4de Binnenvestgracht, de noordzijde van het Levendaal, de Geregracht, de Korevaarstraat en het Gangetje. Het bestemmingsplan is primair gericht op conservering van dit deel van de binnenstad.

Ter inzage en te koop

De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is raadpleegbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 21 mei 2012 zes weken ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdagavond tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00–13.00 uur.

Op verzoek kan de papieren versie gekocht worden bij de informatiebalie van het stadhuis en het Servicepunt Bouwen en Wonen (boek € 15,– en verbeelding € 7,50 per stuk)

Er wordt op gewezen dat bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan, het digitale plan het geldige plan is.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te stellen.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, tel. (071) 5165502, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven