Logo Eindhoven
Ontwerpbestemmingsplan IX Eindhoven binnen de Ring Tongelresestraat 32,-omgevingsvergunning en –besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat met ingang van donderdag 17 mei 2012 tot en met woensdag 27 juni 2012 op werkdagen tijdens openingsuren bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven voor iedereen ter inzage liggen de/het gecoördineerd voorbereide:

  • 1. ontwerpbestemmingsplan ‘IX Eindhoven binnen de Ring (Tongelresestraat 32)’. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om woningbouw te realiseren aan de Tongelresestraat 32.

  • 2. omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, activiteit slopen en voor de activiteit inrit/uitweg ten behoeve van het realiseren van woningbouw aan de Tongelresestraat 32 (met zaaknummer 12/0669);

  • 3. besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Voor het realiseren van dit project dient een zogenaamde hogere grenswaarde te worden vastgesteld vanwege het geluid van het wegverkeer. De vast te stellen hogere waarde bedraagt maximaal 58 dB op de gevels van een aantal geprojecteerde woningen gelegen binnen het bestemmingsplangebied IX Eindhoven binnen de Ring (Tongelresestraat 32).

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning en het benodigde besluit op grond van de Wet geluidhinder gecoördineerd te behandelen.

Inzage stukken

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80144-0201

De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80144-/NL.IMRO.0772.80144-0201/

De aanverwante ontwerpvergunning en het ontwerpbesluit zijn op zowel de gemeentelijke als de landelijke website niet integraal beschikbaar. Deze stukken liggen wel ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00–13.00 uur.

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00–16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van ter inzageligging van de stukken is het voor iedereen mogelijk om naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan en ontwerpvergunning en -besluit kenbaar te maken. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of de zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit op grond van de Wet geluidhinder.

Indien u mondeling uw zienswijzen kenbaar wilt maken, dient u vóór 20 juni 2012 een afspraak te maken met mw. I. Verbunt, telefoonnummer (040) 238 64 97.

Naar boven