Logo Almelo
Ontwerpbestemmingsplannen Nijrees en Indië

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat met ingang van 16 mei 2012 tot en met 26 juni 2012 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Nijrees Zuid;

  • het ontwerpbestemmingsplan Nijrees Noord;

  • het ontwerpbestemmingsplan Kunsthal Indië.

Nijrees Zuid

Het plan is om het gebied Nijrees Zuid, gelegen tussen de Nijreessingel en de wijk Nijrees, te ontwikkelen als woningbouwlocatie. Concreet bestaat het plan uit het verwijderen van het geluidsscherm langs de Nijreessingel, ter hoogte van het ontwikkelingsgebied en het realiseren van aaneengesloten bebouwing in de vorm van woningbouw die de geluidswerende functie van het geluidsscherm kunnen overnemen. Achter deze zogenaamde singelbebouwing worden vrijstaande en twee-onder-één kapwoningen opgericht. Het onderhavig bestemmingsplan voorziet in de planologische maatregel om in deze ontwikkeling te voorzien.

Nijrees Noord

Het project Nijrees Noord maakt onderdeel uit van de Weezebeekzone. Het gebied is gelegen tussen de Nijreesweg en de Weezebeek. Met inachtneming van de omgevingskenmerken worden in het gebied circa 95 woningen gerealiseerd. Het betreffen zowel rijenwoningen, twee-onder-één kapwoningen als vrijstaande woningen. Het onderhavig bestemmingsplan voorziet in de planologische maatregel om in deze ontwikkeling te voorzien

Kunsthal Indië

De Kunsthal Indië is onderdeel van de herstructurering van het Indiëterrein. Het onderhavige bestemmingsplan voorziet in de realisatie van culturele en maatschappelijke instellingen in de bestaande en te renoveren bedrijfshal aan de zuidkant van het Indiëterrein.

Inzien van de ontwerpbestemmingsplannen

De ontwerpbestemmingsplannen en alle bijbehorende stukken zijn in te zien:

  • Bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken, Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 - 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 - 16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00 - 19.00 uur (do).;

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • Via www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan een ieder mondelinge en schriftelijke zienswijzen indienen. Een schriftelijke reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Almelo, Postbus 5100, 7600 GC ALMELO en dient voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. Om mondeling uw reactie kenbaar te maken kunt u voor het maken van een afspraak terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu, tel. 541111.

Naar boven