Regeling van de Staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid van 10 mei 2012, nr. R&P/RA/2012/6695, tot wijziging van de Subsidieregeling ESF 2007–2013 (herzien) in verband met de verlenging van de looptijd van projecten Actie Jeugd1, aanvraagtijdvak 1 september 2010 tot en met 31 maart 2011

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikelen 3 , eerste en vierde lid, 5 en 8, eerste lid, van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Bijlage 1. Specifieke bepalingen voor subsidie aanvragen per actie bij de Subsidieregeling ESF 2007–2013 (herzien) wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel J6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder verlettering van onderdeel b tot c wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • b. een project in het kader van Actie Jeugd 1, zoals omschreven in artikel J2, eerste lid, een duur van ten hoogste 24 maanden heeft, gerekend vanaf de indiening van een volledige aanvraag;

2. In onderdeel c (nieuw) wordt na ‘project’ de volgende zinsnede ingevoegd:

in het kader van Actie Jeugd 2 als bedoeld in artikel J2, tweede lid,.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 10 mei 2012

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, P. de Krom.

TOELICHTING

Algemeen

In de periode 1 september 2010–31 maart 2011 is de laatste ronde van projecten in het kader van de ESF-actie Jeugd 1 (gemeenten) gestart, ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid. In totaal is ruim € 32 mln toegekend. De gebruikelijke looptijd van deze projecten is achttien maanden (inclusief voorbereiding). Gelet op de stijgende jeugdwerkloosheid wordt de looptijd van deze projecten met zes maanden verlengd. De praktijk heeft geleerd dat de aangevraagde projectmiddelen niet altijd voor 100% worden benut. Met de looptijdverlenging worden de desbetreffende gemeenten in staat gesteld de daadwerkelijke realisatie van de projecten te verhogen en zo alle beschikbare middelen te benutten.

Inwerkingtreding

Het tijdstip van inwerkingtreding van deze regeling vormt een uitzondering op de toepassing van de vaste verandermomenten en de minimum invoeringstermijn van ministeriële regelingen. Dit om de betrokken gemeenten zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de verlenging van de looptijd van de Actie Jeugd1-projecten.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, P. de Krom.

Naar boven