Logo Schiedam
Bestemmingsplan West

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 26 april 2012 het bestemmingsplan ‘West’ gewijzigd heeft vastgesteld. Voorafgaand aan dit besluit hebben burgemeester en wethouders van Schiedam hogere waarden (geluid) vastgesteld voor het bouwplan Westerkade 26–30.

Aanleiding

In het kader van de actualisering van de bestemmingsplannen is een nieuw bestemmingsplan voor de wijk West vastgesteld. Met dit bestemmingsplan is beoogd een conserverende regeling te bieden voor het plangebied.

Het bestemmingsplan maakt enkele nieuwe ontwikkeling mogelijk:

  • de bouw van 5 grondgebonden woningen op de hoek Rembrandtlaan/De Genestetstraat;

  • de bouw van een appartementengebouw (4 bouwlagen) op het adres Westfrankelandsestraat 23–25;

  • de herbouw van het pakhuis op het adres Westerkade 26–30 met aanvullende nieuwbouw op het achterterrein;

  • de sloop en nieuwbouw van de woningen op de hoek Rembrandtlaan/Vlaardingerdijk met commerciële ruimten op de begane grond (middels een wijzigingsbevoegdheid).

Voor de herbouw en aanvullende nieuwbouw op het adres Westerkade 26–30 zijn hogere waarden (geluid) vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woningen vanwege het wegverkeer- en/of industrielawaai.

Plangebied

Het plangebied betreft de gehele wijk West met uitzondering van de delen die behoren tot het beschermd stadsgezicht van Schiedam en de locatie van het voormalige ziekenhuis, waarvoor het bestemmingsplan ‘Oranjeburgh’ is vastgesteld. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Vlaardingerdijk en aan de westzijde door het metrotracé Schiedam-Hoogvliet. Aan de zuidzijde vormt de Westfrankelandsedijk en aan de oostzijde vormen de Westerhaven en Nieuwe Haven de grens.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen betreffen:

  • het wijzigen van de begripsbepaling ‘woning’;

  • het toevoegen van de dubbelbestemming ‘Waarde – natuur’ aan gronden welke voorheen deel uit maakten van het bestemmingsplan ‘Groene Long 2007’ welke in dit plan geen groenbestemming hebben;

  • de toevoegen van de dubbelbestemming ‘Waterstaat – waterkering’ aan de Vlaardingerdijk;

  • het aanpassen van de verbeelding ter plaatse van het project ‘De Wachters’ ten gevolge van het niet doorgaan van dit project. Voor deze gronden is een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd;

  • het toevoegen van een wijzigingsbevoegdheid om de bestemming van het voormalige Zadkine College aan de Sint Liduinastraat te wijzigen van ‘maatschappelijk’ naar ‘woondoeleinden’.

  • Het wijzigen van de bestemming van de gronden gelegen tussen de woningen Burgemeester van Haarenlaan 1500–1522 van ‘Tuin’ naar ‘Groen-1’.

Voor een nadere motivering wordt verwezen naar het raadsbesluit en de nota van zienswijzen.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt samen met het bestemmingsplan en het besluit tot verlenen van hogere waarden (geluid) voor het project Westerkade 26–30 vanaf 17 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage in het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is het Klant Contact Centrum van maandag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op woensdag en donderdag van 14:00 tot 20:00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en op de internetsite van de gemeente (www.schiedam.nl).

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘West’ en het verlenen van hogere waarden (geluid) voor het project Westerkade 26-30 kan door belanghebbenden gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Aanvullend kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven