Logo Rijssen-Holten
Ontwerpbestemmingsplan 'Kern Holten'

Het college van burgemeester en wethouders heeft het volgende digitale plan in procedure gebracht:

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Holten 2010’.

Dit plan heeft als doel om het centrum van Holten te voorzien van een actueel bestemmingsplan. De huidige nog geldende bestemmingsplannen zijn verouderd en komen in veel gevallen niet meer overeen met de huidige situatie.

Het nieuwe bestemmingsplan geeft in veel gevallen vooral de bestaande situatie weer. Nieuw voor Holten is echter de opname van een kernwinkelgebied. Dit gebied strekt zich voornamelijk uit over de Smidsbelt en de Kalfstermansweide en is gericht op voldoende ruimte voor ontplooiing van de detailhandel. Daar staat tegenover dat de mogelijkheden voor detailhandel buiten het centrum worden beperkt. Het gaat dan vooral om de Oranjestraat vanaf de Rabobank en de Dorpsstraat vanaf de kruising met de Larenseweg.

Ook de vorm van het bestemmingsplan is veranderd en gemoderniseerd. De planregels zijn geharmoniseerd. Dat wil zeggen dat binnen dezelfde bestemming dezelfde regels gelden. Dit betekent dat elk perceel een nieuwe zet bouwregels krijgt die kan afwijken van de huidige verouderde bouwregels.

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat het centrum van Holten, de Dorpsstraat, Kerkhofsweg, een deel van de Oranjestraat en de stationsomgeving.

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar

Het plan is digitaal raadpleegbaar. Ga naar onze website www.rijssen-holten.nl onder actueel/bekendmakingen. Hier vindt u een link naar de raadpleegomgeving en een link naar de digitale bronbestanden.

Wilt u toch graag een papieren exemplaar inzien dan kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen of tijdens openingsuren bij het loket Wonen en Ondernemen in de publiekshal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.

Meer informatie

U kunt het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan vanaf woensdag 23 mei 2012 gedurende een termijn van 6 weken inzien bij het loket Wonen en Ondernemen in de centrale hal in het gemeentehuis in Rijssen. Gedurende genoemde termijn kan door een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze worden ingebracht over het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad van Rijssen-Holten, Postbus 244, 7460 AE in Rijssen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van het team Administratief en Juridisch, t (0548) 854 837. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven