Logo Someren
Ontwerpbestemmingsplan ruitersportcentrum Het Keelven

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 17 mei 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘ruitersportcentrum Het Keelven’ ter inzage ligt.

Het perceel is gelegen in recreatiegebied De Heihorsten aan de Kuilvenweg 4–6 te Someren, tussen de Heikantstraat en de loop van de Kleine Aa. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een ruitersportcentrum (manege) mogelijk.

Anterieure overeenkomst

In het kader van de nota Kostenverhaal Heihorsten is met initiatiefnemer een anterieure overeenkomst getekend waarin de gemeente Someren met de initiatiefnemer de afspraken over het verhalen van kosten, het verlenen van planologische medewerking, het opwaarderen van infrastructuur en het realiseren van landschappelijke inpassing hebben vastgelegd. Een zakelijk weergave van deze is voor een ieder ter inzage gelegd.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 17 mei 2012 tot en met 27 juni 2012 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC). Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van het ontwerpbesluit buiten openingstijden kan een afspraak worden gemaakt. Een afspraak kunt u maken via onderstaand telefoonnummer.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan ingevoerd worden en komt het plan naar voren). Via de gemeentelijke website www.someren.nl is het plan als pdf bestand in te zien.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Someren, Postbus  290, 5710 AG Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak worden gemaakt. U kunt hiervoor op werkdagen contact opnemen met het secretariaat van de afdeling VROM via telefoonnummer 0493-494888.

16 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven