Logo Woerden
Vaststelling uitwerkingsplan ‘Waterrijk Woerden/Eiland III – Riethof West’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het uitwerkingsplan ‘Waterrijk Woerden/Eiland III – Riethof West’ 8 mei 2012 door het college van Burgemeester en wethouders van Woerden gewijzigd is vastgesteld. Het uitwerkingsplan is gewijzigd vastgesteld, omdat het is aangepast ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan. Een overzicht van de wijzigingen kunt u vinden in de ‘Staat van wijzigingen’, die u kunt inzien bij het uitwerkingsplan.

Plangebied

Het plangebied van het uitwerkingsplan is gelegen op Eiland lll van Waterrijk Woerden, het meest noordelijk gelegen eiland aan de oostzijde van Waterrijk. Riethof ligt op de noordoost-hoek van het eiland en grenst aan de westzijde aan Kallahof, aan de zuidzijde aan Biezenhof en aan de oostzijde aan de natuurplas. Het plangebied wordt door de straat Veluwemeer ontsloten. Het uitwerkingsplan maakt de realisatie van maximaal 21 woningen met de bijbehorende wegen-, groen- en waterstructuur mogelijk.

Doel

Het plangebied is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Waterrijk Woerden’ dat op 30 juni 2005 onherroepelijk is geworden. Het heeft hierbinnen de bestemming ‘Uit te werken woondoeleinden (UW)’. Voor dit plangebied geldt een uitwerkingsbevoegdheid waarvoor het uitwerkingsplan ‘Waterrijk Woerden/Eiland III – Riethof West’ is opgesteld (als bedoeld in artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening).

Uitwerkingsplan inzien

Het vastgestelde uitwerkingsplan ‘Waterrijk Woerden/Eiland III – Riethof West’ ligt vanaf vrijdag 18 mei t/m donderdag 28 juni 2012 voor een ieder ter inzage. Tijdens openingsuren kunt u het plan inzien in de Koepel van het Stadhuis, Blekerijlaan 14 te Woerden. Het plan is op dit adres tevens raadpleegbaar via het omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening en op het internet via www.woerden.nl .

Reageren?

Gedurende de terinzagetermijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen omtrent het ontwerp van het uitwerkingsplan hebben ingebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het uitwerkingsplan hebben ingebracht;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijziging van het uitwerkingsplan ten opzichte van het ontwerp uitwerkingslan.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage

Inwerkingtreding

Het besluit van het college treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet. Hiervoor kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De inwerkingtreding wordt dan in ieder geval uitgesteld tot er een beslissing op dat verzoek is genomen.

Voor het instellen van beroep en/of voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven