Logo Leiden
Wet geluidhinder, ontwerpbesluit hogere waarde

Het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst West-Holland (de Omgevingsdienst) heeft het voornemen namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) vanwege wegverkeerslawaai van de Willem de Zwijgerlaan en de Kooilaan in de gemeente Leiden.

Op grond van de Wgh moet bij het vaststellen van een bestemmingsplan, artikel 19 procedure of projectbesluit op grond van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek worden verricht, als dat plan of die vrijstelling mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen, andere geluidgevoelige objecten of bestemmingen.

Het voorontwerpbestemmingsplan Kooiplein wordt momenteel aangepast tot ontwerpbestemmingsplan Kooiplein en heeft tot doel de nieuwbouw mogelijk te maken.

Voor deze nieuwbouw is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat ook na het treffen van bronmaatregelen de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen om voor deze locatie een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai. Dit betekent niet dat het wegverkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting wordt toegestaan.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van maandag 21 mei 2012 tot en met maandag 2 juli 2012 in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) te Leiden, en in het stadhuis (Stadhuisplein 1) te Leiden.

Zienswijzen geven

U kunt tot en met maandag 2 juli 2012 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan de Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. Eventueel kunt u mondeling, tijdens een (telefoon)gesprek uw zienswijze geven.

Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

de procedurekamer, tel. 071- 4083117 (procedure);

de heer R.J. Rensen, tel. 071- 4083253 (inhoudelijk);

mevrouw A. Dijkhof, tel. 071-5165972 (ruimtelijke ordeningsaspecten).

Naar boven