Logo Leiden
Ontwerpbestemmingsplan Kooiplein

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maakt op grond van het bepaalde in artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening en in samenhang met het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 21 mei 2012 het ontwerpbestemmingsplan NL.IMRO.0546.BP00068-0202, genaamd Kooiplein, voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt ten zuiden van de Willem de Zwijgerlaan begrensd door de Bernhardstraat, Bernhardkade, Ringkade en Curaçaostraat. Ten noorden zijn dat de Pieter Bothstraat, het Joop Vervoornpad en het Van Riebeeckhof.

Het bestemmingsplan is gericht op het herinrichten van het Kooiplein. Het wordt een centrum met verschillende voorzieningen zoals een winkelcentrum, zorgvoorzieningen, horeca, woningen en groen. Door de overkluizing van de Willem de Zwijgerlaan worden de gebieden de Hoven en de Tuin van Noord meer verbonden met de rest van de wijk.

Ter inzage en te koop

De digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is beschikbaar op de website van de gemeente Leiden www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. Een papieren versie ligt vanaf 21 mei 2012 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdagavond tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00–13.00 uur.

Op verzoek kan bij de informatiebalie van het stadhuis en het Servicepunt Bouwen en Wonen de papieren versie gekocht worden (boek € 15,– en verbeelding € 7,50 per stuk).

Er wordt op gewezen dat bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan, het digitale plan het geldige plan is.

Zienswijzenprocedure

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan de Gemeenteraad van Leiden, postbus 9100, 2300 PC Leiden. Het is ook mogelijk per e-mail te reageren. Een e-mailbericht kunt u sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Kooiplein’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team ORO, tel. (071) 5165232.

Informatie

Nadere informatie bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, tel. (071) 5165502, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven