Logo Amsterdam - Zuid
Vastgesteld bestemmingsplan Schoolwerktuinen Kalfjeslaan en bijbehorende gecoördineerde besluiten

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid in Amsterdam maakt op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 21 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd:

  • het op 25 april 2012 vastgestelde bestemmingsplan Schoolwerktuinen Kalfjeslaan, dat voorziet in een verplaatsing van schoolwerktuinen van de huidige locatie aan de Gustav Mahlerlaan bij het VU medisch centrum naar de Kalfjeslaan (oost) in Amsterdam;

  • vier bouwvergunningen op deze locatie voor een instructiegebouw met twee leslokalen en een buitenlesplek, een losstaande overdekte buitenlesplek, een kas en een vlonder;

  • een kapvergunning voor de kap op deze locatie van 139 bomen met daaraan gekoppeld een herplantplicht voor 139 bomen;

  • het op 25 april 2012 vastgestelde besluit wegonttrekking voor de omlegging van het huidige voetpad op de locatie.

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in stadsdeel Zuid te Amsterdam. Het plangebied ligt ter hoogte van Kalfjeslaan 30 ten Westen van de Amsteldijk en ten Zuiden van het water nabij de De Borcht en de Riekermolen.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan het op 15 december 2009 door de stadsdeelraad van voormalig stadsdeel Zuideramstel vastgestelde zogenoemde coördinatiebesluit op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd voorbereid en bekendgemaakt. De deelraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot wegonttrekking. Het dagelijks bestuur is het bevoegd gezag voor de bouwvergunningen en de kapvergunning.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, de andere besluiten en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 mei 2012 tot en met 2 juli 2012 ter inzage bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren President Kennedylaan 923 en Burgerweeshuispad 301, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bovendien zijn de informatiebalies op donderdagavond open tot 20.00 uur.

Het merendeel van alle stukken kunt u ook bekijken via onze website www.zuid.amsterdam.nl, onder onder ‘Wonen en leefomgeving’, ‘Bouwen’, onder ‘Bestemmingsplannen’. Dit bestemmingsplan vindt u in de rechterkolom, genaamd ’71 schoolwerktuinen Kalfjeslaan’.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroepsmogelijkheid

Gelet op artikel 8.3 Wro worden voornoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. De beroepstermijn gaat in op de dag na de eerste dag van de tervisielegging (22 mei) en duurt zes weken. Tijdens deze periode kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op de ontwerpbesluiten, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Wel kan de indiener van het beroepschrift tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de eerder genoemde afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als de indiening van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Amsterdam, 16 mei 2012

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, P.P.J. Slettenhaar, stadsdeelvoorzitter.

H.J.M. Wink, stadsdeelsecretaris.

Naar boven