Logo Vlaardingen
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Vergulde Hand Oost

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht de voorbereiding bekend van het bestemmingsplan Vergulde Hand Oost.

Het plangebied bestaat uit het bestaande bedrijventerrein en ligt in het zuidwesten van de gemeente tussen de Maassluissedijk en de spoorlijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn. De James Wattweg vormt de oostelijke begrenzing. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Maassluissedijk. Een watergang aan de westzijde markeert als westelijke begrenzing de overgang tussen het bedrijventerrein en het landelijke gebied. Het nieuwe bestemmingsplan maakt onderdeel uit van het Plan van aanpak actualisatie bestemmingsplannen en moet het verouderde bestemmingsplan vervangen. Het nieuwe bestemmingsplan wordt beheersmatiger van aard en voorziet niet direct in nieuwe ontwikkelingen.

Met betrekking tot dit voornemen worden op dit ogenblik nog geen stukken ter inzage gelegd en kunnen ook nog geen zienswijzen naar voren worden gebracht. Onafhankelijke instanties worden niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Te zijner tijd zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd en zal de mogelijkheid worden geboden om zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen. De kennisgeving van deze terinzagelegging zal in de Staatscourant, Groot Vlaardingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl worden gepubliceerd. Voor de terinzagelegging volgt nog een informatieavond waarvan de precieze datum zal worden gepubliceerd in Groot Vlaardingen en op de gemeentelijke website.

Vlaardingen, 16 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven