Nieuwe aardgastransportleiding Beverwijk – Wijngaarden

U kunt formeel uw zienswijze geven

Gasunie heeft het voornemen een aardgastransportleiding aan te leggen tussen de compressor-stations Beverwijk en Wijngaarden, omdat de bestaande leidingen niet genoeg capaciteit hebben om op de middellange termijn aan de vraag te voldoen. De aardgastransportleiding wordt waar mogelijk gebundeld met de bestaande gastransportleidingen.

Om dit project mogelijk te maken moeten bestemmingsplannen worden aangepast.

Dat gebeurt door middel van een inpassingsplan, dat wordt vastgesteld door de ministers van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en van Infrastructuur en Milieu (IenM).

Ten behoeve van het ontwerpinpassingsplan is een milieueffectrapport (MER) opgesteld om in beeld te brengen welke gevolgen het project heeft voor het milieu.

Daarnaast wordt een groot aantal van de besluiten die voor het project nodig zijn in één procedure voorbereid, onder coördinatie van de minister van EL&I. Deze procedure heet de rijkscoördinatieregeling.

De ontwerpbesluiten

Wat gaat er precies gebeuren? Dat staat beschreven in het zogenoemde ontwerpinpassingsplan. Daarnaast worden 31 overige ontwerpbesluiten opgesteld op grond van de Waterwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Spoorwegwet, de Wet beheer rijkswaterstaatswerken, de Flora- en faunawet, het Besluit lozen buiten inrichtingen, de Wegenverordening Noord-Holland, de Wegenverordening Zuid-Holland 2010, de Wegenverordening Schieland en de Krimpenerwaard, de Wegenverordening waterschap Rivierenland 2011, de Vaarwegenverordening Zuid-Holland en de Scheepvaartverordening Noord-Holland 1995.

U kunt nu formeel een reactie indienen (zienswijze)

U mag uw zienswijze geven over de nieuwe aardgastransportleiding. In uw zienswijze kunt u ingaan op alle onderdelen van het ontwerpinpassingsplan, de hiervoor genoemde overige ontwerpbesluiten en het MER. We stellen het op prijs als u aangeeft op welke (delen) van de ontwerpbesluiten u reageert en uw zienswijze onderbouwt met argumenten.

U kunt, bijvoorbeeld, ingaan op de volgende punten:

  • Staan er naar uw mening onjuistheden in de ontwerpbesluiten en het MER?

  • Zijn er zaken en/of belangen over het hoofd gezien?

  • Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja, kunt u dat toelichten?

Het is goed om te weten dat alleen een belanghebbende die op het ontwerp van een besluit een zienswijze heeft ingebracht, later tegen dat besluit beroep kan instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hoe kunt u reageren?

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur via een digitaal reactieformulier dat is te vinden op de website www.bureau-energieprojecten.nl. U kunt niet reageren via e-mail.

U kunt ons ook schrijven: Bureau Energieprojecten, Inspraakpunt Gastransportleiding Beverwijk – Wijngaarden, Postbus 223, 2250 AE Voorschoten. Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan tijdens een van de inloopavonden of via Bureau Energieprojecten,

op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, T (070) 379 89 79.

U kunt uw zienswijze geven vanaf vrijdag 18 mei tot en met donderdag 28 juni 2012.

Waar vindt u meer informatie?

Het ontwerpinpassingsplan is in digitale vorm raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Uitgebreide informatie over het ontwerpinpassingsplan, de overige ontwerpbesluiten en het MER is beschikbaar op www.bureau-energieprojecten.nl onder Gasleiding Beverwijk – Wijngaarden. Hier vindt u onder andere alle documenten. Daarnaast vindt u er informatie over de besluitvormingsprocedure en de manier waarop het publiek is betrokken bij de totstandkoming van de plannen.

Heeft u na het bezoeken van de website nog vragen over de aardgastransportleiding?

Dan kunt u bellen met Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79.

Inzien

Het ontwerpinpassingsplan, de overige ontwerpbesluiten en het MER kunt u inzien van 18 mei tot en met 28 juni 2012 op een aantal locaties:

  • Ministerie van EL&I, Informatiecentrum, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag, T (070) 379 89 11;

  • Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, afdeling Ruimte, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg, T (020) 407 90 00;

  • Gemeente Haarlemmermeer, Raadhuis, Informatiecentrum/CBI, Raadhuisplein 1, Hoofddorp, T (023) 567 65 43;

  • Gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1, Roelofarendsveen, T (071) 332 72 72;

  • Gemeentehuis Rijnwoude, Publieksbalie, Frederik van Eedenplein 4, Hazerswoude-Rijndijk, T (071) 342 82 82;

  • Gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1, Nieuwerkerk aan den IJssel, T (0180) 33 03 00;

  • Gemeentekantoor De Waard, Melkwegplein 1, Bleskensgraaf, T (0184) 80 50 00.

Informatiebijeenkomsten

Er zijn vijf inloopavonden, waar medewerkers van de betrokken overheden en van Gasunie aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

De avonden duren van 19.00 uur tot 21.00 uur. Ook kunt u tijdens de inloopavonden uw zienswijze mondeling geven. Er is een notulist aanwezig om uw zienswijze op te schrijven.

De data en locaties zijn:

  • 24 mei 2012, Dorpshuis Gouderak, Johan Brouckplein 11 te Gouderak;

  • 4 juni 2012, Dorpshuis ‘de Juffrouw’ Hazerswoude, Pieter de Hooghstraat 3 te Hazerswoude-dorp;

  • 6 juni 2012, Gemeenschapscentrum Trefpunt, Koningin Wilhelminalaan 1 te Oud-Alblas;

  • 11 juni 2012, Eventcenter Fokker, IJweg 1094 te Hoofddorp;

  • 12 juni 2012, De Wildeman Café, Hoofdstraat 142 te Santpoort Noord.

Naar boven