Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Heycopzone, Vleuterweide

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 19 januari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het op 22 december 2011 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Heycopzone, Vleuterweide, en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

Plangebied en doelstelling

De Heycopzone ligt aan de westelijke rand van Vleuterweide, op de overgang tussen de bebouwde kom van Vleuterweide en het landelijk gebied richting Harmelen. De noordelijke begrenzing van de Heycopzone wordt gevormd door het spoor tussen Utrecht en Woerden. De zuidelijke begrenzing is een kavel aan de Zandweg langs de Leidsche Rijn. Aan de westzijde van de Heycopzone ligt de Heycop, een ontwateringsloot. Aan de oostzijde van de Heycopzone ligt eveneens een watergang. De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is om een actueel planologische kader te geven voor de groenstrook, die reeds gedeeltelijk is aangelegd, en dient voor recreatief gebruik.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de bouwregels en de verbeelding:

In de begripsbepalingen zijn begripsbepalingen (raamprostitutie en seksinrichting) aangepast zodat beter wordt aangesloten op de Algemene plaatselijke verordening (APV). Daarnaast is de doeleindenomschrijving van de bestemming Groen verduidelijkt door de functies ‘speelplekken’ en ‘zitelementen’ toe te voegen. In deze bestemming is tevens de bouwmogelijkheid voor een speelvoorziening van 13 meter hoog verwijderd, inclusief de aanduiding hiervoor op de verbeelding. Ook is de specifieke wijzigingsbevoegdheid voor een jongerenontmoetingsplaats komen te vervallen, inclusief de daarvoor eerder op de verbeelding opgenomen ‘zone wijzigingsgebied’. In de regels en op de verbeelding is tenslotte een specifieke aanduiding voor een ‘fietscrossbaan’ opgenomen.

Voor een volledige opsomming van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij de stukken behorende vaststellingsnota.

Inzien

Het bestemmingsplan (en raadsbesluit met bijlagen) ligt met ingang van 19 januari 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 29 februari 2012, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern

    Dorpsstaat 1, Vleuten

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven