Logo Hilversum
Bekendmaking ontwerpomgevingsvergunning (uitgebreide procedure) en ontwerpbeschikking hogere grenswaarde voor wijziging gebruik van het pand Zeverijnstraat 6 in Hilversum

Beschrijving aanvraag

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat zij voornemens zijn om voor de aanvraag voor wijziging van het gebruik van het pand aan de Zeverijnstraat 6, een omgevingsvergunning te verlenen. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Vreelandseweg, omdat het perceel de bestemming Bedrijfsdoeleinden (B2) heeft. De gewenste gebruikswijziging (kantoren, fysiotherapie, onderwijs en sportschool) past niet binnen deze bestemming.

Om het plan mogelijk te maken moet de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) worden doorlopen (ingevolge artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wabo). Voor het plan zal door de raad een verklaring van geen bedenkingen moeten worden afgegeven.

Vaststellen hogere grenswaarde

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat voor het bovengenoemde plan sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde (48dB) zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, als gevolg van het verkeer op de Zeverijnstraat. De geluidsbelasting (52dB) is lager dan de in de wet aangegeven maximale ontheffingswaarde (63dB). Voor het plan dient daarom een hogere grenswaarde te worden vastgesteld (ingevolge artikel 110a Wet geluidhinder). In verband hiermee is een ontwerpbesluit opgesteld.

Inzien van stukken

De aanvraag, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 mei 2012 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30–13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00–19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn vanaf de bovengenoemde datum te vinden op de gemeentelijke website www.hilversum.nl en zijn daarnaast te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid-nummer: ‘NL.IMRO.0402.13pb01zeverijnstr-on01’.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over de aanvraag en de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of het inwinnen van informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw A. Laarmans-Greveling bereikbaar op nummer 035-6292378.

Hilversum, 16 mei 2012

Naar boven