Logo Almelo
Ontwerpbestemmingsplan en MER ‘Stadion Heracles Almelo e.o.’

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat met ingang van 16 mei 2012 tot en met 26 juni 2012, voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadion Heracles Almelo e.o.’.

  • Het milieueffectrapport (MER) ‘Stadion Heracles Almelo’.

Op woensdag 30 mei 2012 wordt van 17.00–20.00 uur een inloopmoment gehouden in de businesslounge van het Polmanstadion aan de Stadionlaan 1 te Almelo. Tijdens deze inloop zijn medewerkers van de gemeente Almelo en leden van de Stichting Stadion Heracles Almelo (SSHA) aanwezig om vragen te beantwoorden over de ter inzage liggende ruimtelijke instrumenten.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Stadion Heracles Almelo e.o.’

De capaciteit van het huidige stadion van Heracles Almelo voldoet niet aan de groeiambities van Heracles. Een forse toename van het aantal zitplaatsen en de uitbreiding van faciliteiten en voorzieningen zijn hier niet goed mogelijk. Om deze reden wordt een nieuw stadion ontwikkeld. Het nieuwe stadion is gesitueerd aan de Weezebeeksingel en H.R. Holstlaan, naast het huidige Polmanstadion op de gronden waar nu de voetbalvelden van Oranje Nassau zijn gelegen. Deze voetbalvelden worden verplaatst naar het sportpark Ossenkoppelerhoek.

De bouw van een nieuw stadion is in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Door Stichting Stadion Heracles Almelo is verzocht het bestemmingsplan te wijzigen om de ontwikkeling mogelijk te maken. Hiervoor is het bestemmingsplan ´Stadion Heracles Almelo e.o.´ opgesteld. Het plangebied betreft in hoofdlijnen de gronden van het huidige Polmanstadion en de gronden direct ten oosten daarvan (voetbalvelden van Oranje Nassau).

Het plangebied wordt ten noorden begrensd door de Weezebeek en deels door de Jan Vermeerstraat, ten westen door de Stadionlaan, ten zuiden door de Weezebeeksingel en ten oosten grofweg door de H.R. Holstlaan. Middels het bestemmingsplan wordt voorzien in de bouw van een nieuw voetbalstadion en ruimten voor commerciële en maatschappelijke ontwikkelingen.

Het ontwerpbestemmingsplan ´Stadion Heracles Almelo e.o.´ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 mei 2012 tot en met 26 juni 2012 ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken, Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (do) en is digitaal in te zien op de website www.almelo.nl/bestemmingsplannen, als ook op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan een ieder, mondeling of schriftelijk, zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Almelo, Postbus 5100, 7600 GC ALMELO en dient voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met dhr. Jasper van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw via (0546) 54 11 11.

Milieueffectrapportage ‘Stadion Heracles Almelo’

De nagestreefde capaciteit van het nieuwe stadion is 15.000 zitplaatsen met een doorgroeimogelijkheid naar 20.000 zitplaatsen. Verwacht wordt dat het stadion jaarlijks in totaal meer dan 250.000 bezoekers zal aantrekken. Om de milieueffecten hiervan naar de omgeving de onderzoeken wordt voor dit project is door de Stichting Stadion Heracles Almelo vrijwillig een m.e.r. - procedure doorlopen. Het eindresultaat van deze procedure is het milieueffectrapport (MER). Het MER geeft inzicht in de mogelijke nadelige milieueffecten en mogelijke maatregelen die negatieve milieueffecten kunnen beperken.

In het kader van deze procedure is in een eerder stadium een notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld waarin beschreven is wat de uitgangspunten zijn voor het Milieueffectrapport, wat er in het Milieueffectrapport wordt onderzocht en op welke manier dit geschied. Deze notitie heeft van 14 juli 2010 tot 25 augustus 2010 voor een ieder ter inzage gelegen. De zienswijzen en adviezen van de wettelijke adviseurs, het advies van de Commissie voor de m.e.r. en het advies van de gemeenteraad zijn in het Milieueffectrapport ‘Stadion Heracles Almelo’ (en het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadion Heracles Almelo e.o.’) verwerkt.

Het Milieueffectrapportage ligt met ingang van 16 mei 2012 tot en met 26 juni 2012 ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken, Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (do) en is digitaal in te zien op de website www.almelo.nl/bestemmingsplannen, als ook op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan een ieder, mondeling of schriftelijk, zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Almelo, Postbus 5100, 7600 GC ALMELO en dient voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met dhr. Jasper van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw via (0546) 54 11 11.

Naar boven