Logo Leidschendam-Voorburg
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Damlaan 4–12’

Burgemeester en wethouder van Leidschendam-Voorburg maken op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) alsmede Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 27 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Damlaan 4–12’ (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan ‘Damlaan 4–12’ omvat een gebied van circa 1.040 m2 aan de Damlaan in Leidschendam. Het plangebied ligt in het Damcentrum en wordt begrensd door de Damlaan, bestaande bebouwing aan de Zaagmolenstraat en een nog te ontwikkelen gebied aan de Rijnlandstraat.

Inhoud bestemmingsplan

Aan de Damlaan 4–12 is een tweewielerbedrijf gevestigd. Dit bedrijf heeft de wens kenbaar gemaakt om op de bestaande locatie uit te breiden. Deze uitbreiding past echter niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Damcentrum’. Met het nu opgestelde ontwerpbestemmingsplan ‘Damlaan 4–12’ wordt de gewenste uitbreiding alsnog planologisch-juridisch mogelijk gemaakt.

Inzien bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.daml412-0010;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam) en informatiepunt ’t Swaentje (Herenstraat 76 in Voorburg) ter inzage.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 18 mei 2012 tot en met donderdag 28 juni 2012.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P.J. Heijnen of één van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid via telefoonnummer 14 070.

Naar boven