Logo Schermer
Bekendmaking gewijzigde vaststelling structuurvisie ‘Kamers en Linten 2040’

De gemeenteraad van Schermer heeft op 24 april 2012 de Structuurvisie ‘Kamers en Linten 2040’ gewijzigd vastgesteld.

Plangebied: Het plangebied beslaat het gehele grondgebied van de gemeente Schermer.

Betreft: De structuurvisie is volgens de Wet ruimtelijke ordening verplicht voor alle gemeenten, en geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente. De structuurvisie is voor burgers niet bindend. De structuurvisie is de basis voor besluiten die wél bindend zijn voor burgers, zoals bestemmingsplannen.

De structuurvisie ‘Kamers en Linten 2040’ betreft een actualisatie van de structuurvisie ‘Kamers en Linten 2015’ en voldoet aan de digitale vereisten uit de Wet ruimtelijke ordening. De structuurvisie bevat een beschrijving op hoofdlijnen van de te verwachten ontwikkelingen voor de komende jaren. Zo zijn er diverse (kleinschalige) plannen met betrekking tot woningbouw en tevens bestaat de wens om in de toekomst Stompetoren-West te ontwikkelen. De planperiode van de structuurvisie loopt tot 2040.

Ambtshalve en naar aanleiding van zienswijzen zijn er wijzigingen aangebracht in de structuurvisie. Voor de definitieve tekst en volledige inhoud van de structuurvisie verwijzen wij naar de locaties waar de structuurvisie ter inzage ligt.

Inzage: De volledige inhoud van de structuurvisie inclusief bijlagen, ligt met ingang van 15 mei 2012 voor eenieder ter inzage op de navolgende wijzen:

  • Bij het gemeentehuis, afdeling Ruimte, aan de Noordervaart 99 te Stompetoren, gedurende de openingstijden.

  • Digitaal op de landelijke website voor informatie omtrent ruimtelijke plannen:

    www.ruimtelijkeplannen.nl onder planid: NL.IMRO.0458.SVKamersLinten2040-VS02.

  • Op de website van de gemeente: www.schermer.nl

Geen bezwaar of beroep: De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding: De structuurvisie treedt in werking op de dag na bekendmaking.

15 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Schermer.

Naar boven