M.e.r.-beoordelingsbesluit De Leidse Schans

Op 26 april 2012 heeft de gemeenteraad van Leiden besloten dat voor het project ‘De Leidse Schans’ geen milieueffectrapport moet worden opgesteld.

De Leidse Schans omvat de ontwikkeling van ca. 1800 studentenwoningen, ca. 200 starterswoningen en 1100 m2 aan commerciële ruimte op het voormalige Lammenschanspark. De gemeenteraad heeft haar besluit gebaseerd op een aanmeldingsnotitie van bureau Oranjewoud, waaruit blijkt dat het project geen belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt tezamen met de bovengenoemde aanmeldingsnotitie van 14 mei tot en met 25 juni ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8:30–17:00 uur, donderdagavond van 17:00–20.00 uur en zaterdag van 09:00–13:00 uur. Daarnaast zijn de stukken te vinden op de gemeentelijke website (www.leiden.nl/ruimtelijkeordening).

Zienswijzen en beroep

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen geen zienswijzen of beroepschriften worden ingebracht. Het besluit is echter onderdeel van de bestemmingsplanprocedure voor De Leidse Schans. Op dat bestemmingsplan kan wel worden gereageerd. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, zal daarover een kennisgeving worden gepubliceerd.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 071-51 65 502, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven