Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 4 mei 2012, nr. 3111813, houdende wijziging van de bijlage bij de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Wet geneesmiddelenprijzen;

Besluit:

ARTIKEL I

In de productgroep FEXOFENADINE-120-MG-TABLET in de bijlage bij de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen vervalt de vermelding van het product Stp free tablet omhuld 120 mg met het bijbehorende registratienummer.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

De onderhavige regeling betreft een wijziging van de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen (RMG), zoals vastgesteld bij besluit van 15 februari 2012 (Stcrt. 2012, 2942). Bij het laatstgenoemde besluit zijn de maximumprijzen voor de 30e keer geactualiseerd.

Naar aanleiding van een ingediende zienswijze is besloten de maximumprijs van een product binnen de productgroep FEXOFENADINE-120-MG-TABLET te laten vervallen. Het betreft het product Stp free tablet omhuld 120mg (RVG-nummer 21624). Dit product is met ingang van 1 mei 2012 niet meer vermeld op bijlage 1A van de Regeling zorgverzekering en wordt dus niet meer vergoed. Ook overigens is Stp free tablet omhuld 120mg naar mijn oordeel geen geneesmiddel waarvan de overheid de beschikbaarheid voor eenieder moet waarborgen.

De onderhavige wijziging in de bijlage bij de RMG strekt ertoe om deze noodzakelijk geoordeelde wijziging door te voeren.

Beroepsmogelijkheid

Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij de intrekking van deze maximumprijs kan daartegen binnen zes weken na de dag waarop deze regeling tot wijziging in de Staatscourant is geplaatst, beroep instellen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet, op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn ondertekend en moet ten minste bevatten de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, zo mogelijk een afschrift van dit besluit, en de gronden waarop het beroep berust.

Van de indiener van een beroepschrift wordt griffierecht geheven. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven