Logo Oss
Vaststelling bestemmingsplan Zevenbergseweg 35Q-Berghem-2012 en besluit ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 maart 2012 het bestemmingsplan Zevenbergseweg 35Q-Berghem-2012 heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het plangebied wordt gevormd door het perceel Zevenbergseweg 35Q in Berghem. Het perceel is gelegen aan de westrand van de wijk Piekenhoef in Berghem. Het perceel aan de Zevenbergseweg 35Q in Berghem werd niet in overeenstemming met de voorgaande bestemming ‘Tuincentrum’ gebruikt Met de bestemmingsplanherziening krijgt een gedeelte van het perceel de bestemming ‘Wonen-vrijstaand’ en krijgt het andere gedeelte van het perceel de bestemming ‘Bedrijf’ (met mogelijkheid voor bedrijfswoningen). Hiermee wordt de strijdige situatie gelegaliseerd.

Besluit ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Op 31 januari 2012 hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Oss het besluit genomen om op grond van de Wet geluidhinder voor de in het plangebied opgenomen burgerwoning een hogere grenswaarde van 51 dB(A) vast te stellen en voor de bedrijfswoningen een hogere grenswaarde van 58 dB(A) vast te stellen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden met bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 mei 2012 gedurende zes weken dus tot en met 28 juni 2012 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPzvnbwg35bgh2012-VG01.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzingen betreffen de volgende punten:

Toelichting:

De paragraaf inzake de waterhuishouding is aangevuld op verzoek van het Waterschap Aa en Maas.

Regels:

  • 1. Aan artikel 3, artikel 4 en artikel 5 is toegevoegd dat de gronden tevens bestemd zijn voor bijbehorende of ondergeschikte waterhuishoudkundige voorzieningen;

  • 2. Lid 1 uit artikel 4.2.3 is verwijderd, omdat in de huidige situatie al een bijgebouw ter hoogte van de voorgevel van de bijbehorende woning staat;

  • 3. Aan artikel 3.3 is toegevoegd sub l: per bedrijfswoning mag het gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen niet meer bedragen dan 100 m2.

Verbeelding:

  • 1. in de legenda komt de aanduiding ‘bedrijfswoning’ te vervallen;

  • 2. in de legenda komt de aanduiding ‘maatvoering maximale bouwhoogte’ te vervallen.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende genoemde termijn van ter inzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende voorzover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven