Logo Amersfoort
Besluiten bestemmingsplan, exploitatieplan en hogere grenswaarde Hogewegzone zijn onherroepelijk

Op 28 juni 2011 heeft de gemeenteraad van Amersfoort het bestemmingsplan en het exploitatieplan Hogewegzone vastgesteld. Burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben op 31 mei 2011 hogere waarden vastgesteld volgens de Wet geluidhinder(Wgh).

De besluiten over het bestemmingsplan, het exploitatieplan en de grenswaarden Wgh hebben vervolgens ter inzage gelegen waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is gebruik gemaakt. De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft in haar uitspraak van 2 mei 2012 een beroep dat gericht was tegen de vaststelling van het bestemmingsplan gedeeltelijk gegrond verklaard. Het betreft de wijzigingsbevoegdheid van burgemeester en wethouders van de bij de planregels behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten functiemenging. Deze bevoegdheid was onvoldoende objectief begrensd waardoor het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan voor zover het betreft artikel 8.7, lid 8.7.1 van de planregels is vernietigd.

De besluiten over het bestemmingsplan, het exploitatieplan en de hogere waarden zijn na deze uitspraak onherroepelijk geworden en zijn vanaf heden voor eenieder in te zien bij de informatiebalie in de centrale hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. De openingstijden zijn op werkdagen van 8.30–17.00 uur. De documenten kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven