Logo Diemen
Voornemen voorbereiding bestemmingsplan ‘Plangebied Centrum’

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Diemen er kennis van dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor:

  • Plangebied Centrum, globaal omsloten door de spoorlijnen Amsterdam – Weesp, Duivendrecht – Weesp, de Muiderstraatweg, de Hartveldseweg en de autosnelweg A10-ring oost. Het betreft een actualisatie van de huidige bestemmingsplannen in dit gebied;

Op dit moment worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd. Het is op dit moment niet mogelijk om zienswijzen over deze voornemens naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Zodra een bestemmingsplan in voorontwerp gereed is, wordt – conform artikel 3.1.1 Bro – overleg gevoerd met wettelijke overlegpartners. Gelijktijdig zal het voorontwerp ter inzage worden gelegd en zal een ieder in de gelegenheid worden gesteld te reageren. Deze tervisielegging wordt te zijner tijd langs elektronische weg en in het DiemerNieuws bekend gemaakt.

De mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen wordt, conform artikel 3.8.1 Wro, in een later stadium van de procedure geboden, namelijk in de periode van zes weken waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Naar boven