Vastgesteld bestemmingsplan ‘ERL-locatie’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk maken bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2012 ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘ERL-locatie’ heeft vastgesteld. Bij de vaststelling van het plan is door de gemeenteraad niet afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Het plangebied betreft het terrein van het voormalige Energiebedrijf Rijswijk-Leidschendam (ERL).

Het wordt globaal begrensd door de Schoolstraat, de Blekerslaan en de Frederik Hendrikstraat.

Het bestemmingsplan voorziet in het oprichten van 17 eengezinswoningen en herenhuizen, één commerciële ruimte van circa 80 m2 en een bovengrondse parkeergarage met 37 parkeerplaatsen in het middengedeelte van het terrein.

Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan en alle bijbehorende documenten liggen met ingang van vrijdag 11 mei 2012 tot en met donderdag 21 juni 2012 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdagen ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit zijn tevens digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.rijswijk.nl.

Aangezien niemand een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend en het bestemmingsplan ongewijzigd is vastgesteld, is thans niemand nog bevoegd tegen het besluit tot vaststelling beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De enige uitzondering hierop wordt gevormd door een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van een zienswijze bij de gemeenteraad. Die belanghebbende kan gedurende de inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als een beroepschrift is ingediend, bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Rijswijk, 10 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Rijswijk, G.W. van der Wel-Markerink, burgemeester.

A. de Baat, secretaris.

Naar boven