Logo Sliedrecht
Ontwerpbestemmingsplan Rond de Bonkelaar

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat met ingang van 11 mei 2012 het ontwerpbestemmingsplan Rond de Bonkelaar ter inzage ligt. Gedurende zes weken, dus tot 22 juni 2012 kan eenieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten → Ruimtelijke Plannen.

Plangebied

Het plangebied is gebaseerd op het plangebied van het oude bestemmingsplan ‘Rond de Bonkelaar’ van 1992 en wordt aan de oostzijde begrensd door de Stationsweg en in het zuiden door de Kerkbuurt. Aan de westzijde vormen de Scheldelaan en de Zuiderzeestraat de begrenzing. De noordelijke grens ligt aan de achterzijde van de bebouwing aan het Bonkelaarplein.

Inhoud bestemmingsplan

Op de locatie van het nu grotendeels leegstaande complex ‘De Bonkelaar’ is nieuwbouw gepland in de vorm van een appartementencomplex. Dit plan omvat in totaal 81 woningen evenals commerciële functies op de begane grond zoals een bibliotheek, horeca en dienstverlening en een parkeergarage onder het complex.

Het nieuw te bouwen complex bestaat uit twee delen. Voor de bouw van het eerste deel (zestig woningen, commerciële voorzieningen en parkeergarage) is reeds een vrijstellingsprocedure doorlopen en de bouwvergunning voor dit deel is verleend. Het tweede deel van het appartementencomplex, aan de zijde van de Stationsweg, wordt met dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Besloten is om met het opstellen van een bestemmingsplan dat het realiseren van deel 2 voor het nieuwe appartementencomplex mogelijk maakt, tegelijk het omliggende gebied zoals dat is begrepen in het bestemmingplan Rond de Bonkelaar uit 1992, van een actuele bestemming te voorzien.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijzen kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Wilt u een mondelinge zienswijze geven, dan dient u dit uitdrukkelijk te verzoeken bij de Afdeling ROBM.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184)-495 963.

Naar boven