Logo Noord-Brabant
Mededeling veranderen inrichting Driehoekweg 18–22 te Best

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en hebben op 23 januari 2012 de mededeling ontvangen van De Couterman BV dat zij voornemens is een verandering van de inrichting bestemd voor het houden van legkippen en opfoklegkippen en een mestdrooginstallatie inclusief houtmotverbranding uit te voeren, gelegen aan de Driehoekweg 18–22 te Best.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door De Couterman BV (een) vergunning(en) wordt aangevraagd, dienen te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17 derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 7 mei 2012 besloten dat De Couterman BV voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 12 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Best. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u stukken in kunt zien verwijzen wij u naar de website van de gemeente.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met mevrouw S. van Dinther, telefoon (073) 680 81 52/ fax (073) 680 76 41 van het bureau Vergunningverlening Afvalrecycling en Industriële bedrijven van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (C2001569/29749) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

’s-Hertogenbosch, mei 2012

Naar boven