Logo Tholen
Ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en hogere waarde Wgh Scherpenisse – Westkerkseweg ongenummerd (naast nr. 55)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voornemens zijn de volgende omgevingsvergunning te verlenen:

  • Scherpenisse – Westkerkseweg ongenummerd (naast nr. 55): het bouwen van een woning met garage (aanvraagnummer 2012-294).

Als gevolg van de voorgenomen bouw van de woning is het noodzakelijk dat er een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder wordt vastgesteld. De woning ligt binnen de geluidszone van een bestaande weg. De voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai bedraagt 48 dB Lden. Artikel 83 Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen van maximaal 53 dB Lden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens gebruik te maken van deze bevoegdheid. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder ligt met bijlagen tegelijkertijd met het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage.

De aanvragen, de ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen vanaf 11 mei 2012 tot en met 21 juni 2012 ter inzage in de leesruimte van de centrale hal van het gemeentehuis te Tholen, Hof van Tholen 2 te Tholen.

Tijdens de periode van terinzagelegging kan:

  • eenieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning;

  • een belanghebbende een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen, Postbus 51, 4690 AB Tholen. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. Hiervoor kan contact worden opgenomen met afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 0166-668355. Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden opgesteld.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking én men belanghebbende is. De ingebrachte zienswijzen worden mede ter inzage gelegd.

Tholen, 10 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Tholen.

Naar boven