Logo Brunssum
Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Doorsteek Centrum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 14 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Doorsteek Centrum’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen betreffen het laten vervallen van de aanduiding parkeergarage op de verbeelding en een tekstuele aanpassing in artikel 4.2.1 sub e en f van de regels.

Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelegen tussen het Koutenveld, de Schiffelerstraat, de Kerkstraat en de huidige parkeervoorziening aan de achterzijde van Central.

De huidige invulling van het plangebied omvat winkelpanden met achtererf, een tijdelijk aangelegde parkeerplaats en enkele vrijstaande grondgebonden woningen.

De beoogde nieuwe ontwikkelingen in het plangebied betreffen de realisering van een nieuwe doorsteek met daaromheen nieuwbouw van winkels en appartementen, alsmede parkeervoorzieningen in het gebied gelegen tussen de bestaande winkelpanden aan de Kerkstraat (deels op het achtererf van deze panden) en het Koutenveld. Het betreft hier aldus een volledige herstructurering van het achtergebied en dit betekent dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is (artikel 3.1 van bijlage I Chw).

Ten behoeve van deze ontwikkeling is met marktpartijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Een zakelijke beschrijving hiervan is vanaf 19 april 2012 ter inzage gelegd. Er is geen exploitatieplan vastgesteld aangezien het kostenverhaal middels voornoemde samenwerkingovereenkomst in voldoende mate is verzekerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Doorsteek Centrum’ ligt met ingang van 10 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage. Het vastgestelde plan kan gedurende de openingstijden worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen van de Gemeentewinkel, op de begane grond van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1).

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.brunssum.nl/bestemmingsplannen alsmede via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van de ter inzage ligging (tot en met 21 juni 2012) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Nu de Crisis- en herstelwet van toepassing is geldt het volgende (artikel 11 Besluit uitvoering Chw):

  • a. de beroepsgronden worden in het beroepschrift opgenomen, en

  • b. deze beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn (vanaf 10 mei 2012 t/m 21 juni 2012) moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het bestemmingsplan ‘Doorsteek Centrum’ treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Brunssum, 9 mei 2012

Naar boven