Logo Noordwijkerhout
Vaststelling bestemmingsplan Teylingen College, locatie Leeuwenhorst en besluit vaststelling hogere geluidgrenswaarde en omgevingsvergunning voor het uitbreiden

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2012 het bestemmingsplan Teylingen College, locatie Leeuwenhorst, zowel digitaal als analoog, ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders in het kader van het door de gemeenteraad op 19 januari 2012 genomen coördinatiebesluit, ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, de gevraagde omgevingsvergunning voor de uitbreiding vastgesteld en verleend en tevens de hogere grenswaarde als de hoogst toelaatbare geluidbelasting ten gevolge van het verkeer op de Gooweg, vastgesteld.

Bestemmingsplan op aanvraag samen met de omgevingsvergunning en besluit vaststelling hogere geluidgrenswaarde

Het bestemmingsplan is opgesteld op aanvraag. Het betreft een planwijziging voor uitsluitend de locatie Teylingen College, locatie Leeuwenhorst, aan de Langelaan 1 te Noordwijkerhout. Deze planwijziging houdt in het gedeeltelijk wijzigen van de bestemming ‘Maatschappelijke doeleinden’ met de nadere aanwijzingen ‘school (s)’ en ‘zonder bebouwing (z)’ in een bestemming ‘Maatschappelijk (on)’ onderwijs, waarbij het bouwvlak verruimd is, om de voorgenomen uitbreiding van het schoolgebouw hierbinnen te kunnen realiseren.

Het bouwplan behorende bij het bestemmingsplan betreft de al gerealiseerde bouw aan de Langelaan 1 verder uit te breiden. Deze uitbreiding vindt op twee locaties plaats. Op de beoogde locaties wordt in de huidige situatie gebruik gemaakt van noodlokalen. Na ontmanteling van deze noodlokalen wordt aan de zijde van de gymnastiekaccommodatie een vierlaagse toren gerealiseerd met een oppervlakte van 912 vierkante meter. Deze uitbreiding betreft de bouw van het ‘Science Lab’. Daarnaast vindt een uitbreiding aan het forum plaats. Deze uitbreiding bedraagt 247 vierkante meter en bestaat uit één bouwlaag.

De uitbreiding vindt volledig plaats op het perceel van het Teylingen College. In de uitbreidingsplannen is rekening gehouden met de hoogte en positionering van de bestaande bebouwing ook na realisatie van de uitbreiding behouden.

Ter zake van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad op 19 januari 2012, ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, een coördinatiebesluit genomen, inhoudende dat het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning voor de uitbreiding en het besluit vaststelling hogere geluidgrenswaarde, gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Burgemeester en wethouders hebben in het kader van het genomen coördinatiebesluit ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan, bij besluit van 24 april 2012 een hogere grenswaarde (Wet geluidhinder)ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de Gooweg aan de gevels van de uitbreiding van het schoolgebouw vastgesteld, alsmede het nemen van het besluit om de gevraagde omgevingsvergunning (Wabo) te verlenen.

Ter inzage termijn

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, het besluit ter vaststelling hogere grenswaarde en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf woensdag 9 mei 2012 voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingspan Teylingen College, locatie Leeuwenhorst is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan en/of besluit hogere geluidgrenswaarde dan wel de verleende omgevingsvergunning, beroep in worden gesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde of het ontwerp van de omgevingsvergunning, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij tijdig een zienswijze ingediend heeft.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven