Logo Zandvoort
Omgevingsvergunning Natuurbrug (Wabo art. 2.12.1.a3)

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken bekend dat een omgevingsvergunning is verleend ten behoeve van een natuurbrug met bijbehorende voorzieningen. Het besluit is verzonden op 4 mei 2012.

De aanvraag om omgevingsvergunning (geregistreerd onder nummer 2011-VV-127) is ingediend door Provincie Noord-Holland en betreft de volgende activiteiten:

  • het bouwen van een natuurbrug, bestaande uit 2 kunstwerken (recroduct en ecoduct) met bijbehorende hekwerken en voorzieningen;

  • het strijdig gebruik gronden / bouwwerken met het bestemmingsplan;

  • het aanleggen / uitvoeren van werkzaamheden ten behoeve van een ecologische en recreatieve verbindingszone;

  • het verrichten van handelingen met gevolgen voor beschermde plant- en diersoorten;

  • het uitvoeren van handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden;

  • het kappen van 117 bomen;

  • het slopen van de gebouwen op Blinkertweg 2 en 2a;

  • het maken cq. wijzigen van een uitweg op een provinciale of gemeentelijke weg;

  • het verrichten van werkzaamheden in een grondwaterbeschermingsgebied.

De locatie is gelegen tussen Zandvoortselaan 189 en 269 / Blinkertweg te Zandvoort. Een en ander conform de bij de aanvraag behorende tekeningen.

Voor het project zijn de volgende verklaringen van geen bedenkingen en verplichte adviezen afgegeven:

  • verklaring van geen bedenkingen van Dienst regelingen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie d.d. 3 april 2012 voor handelen waarvoor ontheffing van de Flora- en Faunawet nodig is;

  • verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad van gemeente Zandvoort d.d. 18 april 2012 voor het afwijken van bestemmingsplan ‘Strand en Duin’;

  • verklaring van geen bedenkingen van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland d.d. 23 februari 2012 in verband met de ligging in en nabij het Natrua2000 gebied, waardoor de Natuurbeschermingswet van toepassing is;

  • verplicht advies van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland d.d. 12 april 2012 wegens het uitvoeren van werkzaamheden in of nabij een grondwaterbeschermingsgebied.

Het besluit, de aanvraag, de zienswijzen, de reactienota zienswijzen, de verklaringen van geen bedenkingen en bijlagen kunnen zonder afspraak tijdens de openingstijden van het raadhuis worden ingezien.

Voor omgevingvergunningen die zijn voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure moet in plaats van bezwaar beroep bij de rechtbank worden ingediend.

Degenen die zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen gedurende een termijn van zes weken na bekendmaking een gemotiveerd beroepschrift indienen. De datum van bekendmaking is de verzenddatum van de vergunning.

Indien het geen vergunning betreft is dit de publicatiedatum. U richt uw beroepschrift aan Rechtbank Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 RB Haarlem.

Het beroep schorst in beginsel niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoed kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 RB Haarlem. Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een afschrift van het beroepschrift.

Naar boven