Logo Rotterdam
Kennisgeving besluiten Weena 750–760 (mandje 3)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam (B en W) maken bekend dat onderstaande besluiten zijn genomen voor het project ‘First’ aan het Weena 750–760:

  • B en W (24-04-2012): omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’, ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’, ‘uitrit aanleggen of veranderen’. De vergunning is ten opzichte van het ontwerp daarvan gewijzigd (randvoorwaarden aansluiting omgeving, parkeereis en Welstand);

  • B en W (24-04-2012): omgevingsvergunning voor de activiteit ‘kappen’ van een boom aan de Diergaardesingel;

  • B en W (24-04-2012): omgevingsvergunning voor de activiteit ‘kappen’ van twee bomen aan het Weena;

  • B en W (24-04-2012): omgevingsvergunning voor de activiteit ‘opslag roerende zaken’;

  • B en W (27-04-2012): vergunning o.g.v. artikel 2.1.9 van de Algemene Plaatselijke Verordening voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg;

  • B en W (26-04-2012): besluit tot het toepassen van een gelijkwaardige maatregel op grond van het Activiteitenbesluit voor de parkeergarage;

  • Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid Holland (26-04-2012): vergunning o.g.v. de Waterwet voor het permanent onttrekken en retourneren van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem voor het complex ‘First’.

Voornoemde besluiten betreffen het voornemen van First Rotterdam C.V. om een nieuw kantoorgebouw ‘First’ te realiseren. Het project omvat in hoofdzaak de sloop van het bestaande gebouw en de bouw van een kantoorgebouw met tweelaagse ondergrondse parkeergarage. Het project valt onder artikel 2.18 van de Crisis- en herstelwet en de procedures dienen gecoördineerd te worden. Voornoemde besluiten maken onderdeel uit van coördinatiemandje 3 en zijn gecoördineerd behandeld door B en W van de gemeente Rotterdam.

De besluiten en bijbehorende bijlagen inclusief inventarislijst liggen van vrijdag 11 mei 2012 tot en met vrijdag 22 juni 2012 ter inzage bij Stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie) openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur m.u.v. donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur).

De besluiten en bijbehorende bijlagen inclusief inventarislijst zijn tevens beschikbaar via rotterdam.nl/omgevingsvergunning De stukken kunnen worden geraadpleegd in de rechterrij onder ‘plannen in procedure’.

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de besluiten kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig hun zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • bezwaren hebben tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij verlening van het besluit.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet zijn aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen de besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 9 mei 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven