Logo Hof van Twente
Kennisgeving beschikking verzoek hogere grenswaarde voor woning aan Brandveenweg 3 te Markelo

Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de woning aan de Brandveenweg 3 te Markelo, in verband met de herziening van de geluidszone en de grens van industrieterrein Twentekanaal te Markelo

Voor de woning aan de Brandveenweg 3 moet opnieuw een hogere grenswaarde worden vastgesteld. De reeds eerder verleende hogere grenswaarde van 55 dB(A) is niet meer toereikend na de herziening van de geluidzone en van de grens van het industrieterrein.

Op basis van de artikelen 45 en 110a van de Wgh kan de gemeente voor de woningen die binnen de zonegrens liggen een hogere grenswaarden vaststellen. Gelet op de desbetreffende bepalingen in de Wet geluidhinder besluiten burgemeester en wethouders de hogere waarde voor de woning aan de Brandveenweg 3 vast te stellen.

Beroep

De verleende beschikking ligt m.i.v. 10 mei 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Binnen deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden:

  • die tijdig zienswijzen hebben hebben ingediend tegen de ontwerpvergunning;

  • zijnde adviseurs die advies konden uitbrengen over de ontwerpvergunning;

  • die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die in de vergunning t.o.v. de ontwerpvergunning zijn aangebracht;

  • die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend tegen de ontwerpvergunning.

Voorlopige voorziening

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, indien er dringende belangen zijn waardoor een beslissing op beroep niet kan worden afgewacht, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zie ook www.hofvantwente.nl

Naar boven