Logo Noord-Holland
Ontwerpbeheerplan Natura 2000 Polder Zeevang

In de afgelopen maanden heeft de provincie Noord-Holland gewerkt aan het opstellen van het ontwerpbeheerplan Natura 2000 Polder Zeevang.

Polder Zeevang is een van de Natura 2000-gebieden in Laag-Holland. In samenwerking met diverse partijen heeft de provincie Noord-Holland voor dit gebied een ontwerpbeheerplan opgesteld.

Het beheerplan geeft aan welke maatregelen nodig zijn om een aantal vogelsoorten in Polder Zeevang te beschermen. Voor gebruikers van de polder maakt het beheerplan duidelijk welke activiteiten zonder meer zijn toegestaan, welke activiteiten onder voorwaarden zijn toegestaan en voor welke activiteiten een vergunning nodig is. Het beheerplan heeft een looptijd van zes jaar.

Terinzagelegging

Belanghebbenden kunnen binnen de gestelde termijn een zienswijze op het ontwerpbeheerplan polder Zeevang indienen.

Het ontwerpbeheerplan Zeevang omvat de uitwerking van de natuurdoelen, de daarvoor benodigde maatregelen en de afspraken over het gebruik die nodig zijn voor het behouden van de natuurdoelen. U kunt alleen op deze aspecten reageren. Op de begrenzing en de instandhoudingsdoelstellingen van het Natura 2000-gebied Polder Zeevang kan niet worden gereageerd. Deze heeft de staatssecretaris op 30 december 2010 bij de definitieve aanwijzing van het gebied al vastgesteld. De beroepsprocedure loopt via het ministerie van EL &I.

U kunt het ontwerpbeheerplan Polder Zeevang met ingang van dinsdag 15 mei 2012 tot en met dinsdag 26 juni 2012 inzien op het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Directie Regio en Ruimtelijke Economie, Herman Gorterstraat 55, 3511 EW in Utrecht, de gemeentehuizen van Zeevang en Edam-Volendam, en op het kantoor van provincie Noord-Holland, Ceylonpoort 5–25 in Haarlem. Gelieve voor inzage ten kantore van de provincie telefonisch een afspraak te maken, tel: 023-514 4137. U kunt de stukken ook downloaden van onze website: http://www.noord-holland.nl/web/Digitaalloket/Inspraak/Terinzageleggingen.htm en de website van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie, via www.rijksoverheid.nl/natura 2000 .

Zienswijze indienen

Met ingang van 15 mei 2012 tot en met 26 juni 2012 kan een ieder schriftelijke opmerkingen maken ten aanzien van het ontwerpbeheerplan Polder Zeevang. Uw opmerkingen kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten, ter attentie van mevrouw E.C.M. Kraakman, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem, onder vermelding van ‘Opmerking ontwerpbeheerplan Polder Zeevang 2012’. U kunt ook uw opmerkingen digitaal verzenden via een webformulier: https://www.natura2000zienswijzen.nl/formulier.aspx?prid=P-093.Indien u mondeling wilt inspreken, wordt u verzocht dit kenbaar te maken aan de provincie Noord-Holland, mevrouw E. Kraakman, tel. 023-514 4137.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Iedereen die een inspraakreactie heeft ingediend ontvangt een ontvangstbevestiging met daarin meer informatie over de vervolgprocedure. Mede op basis van de inspraakreacties stellen Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland uiteindelijk het definitieve beheerplan vast. Op dit definitieve beheerplan is geen inspraak meer mogelijk. Wel kunnen belanghebbenden te zijner tijd beroep instellen bij de Afdelingbestuursrechtspraak van de Raad van State. Als inspreker krijgt u bericht over het definitieve beheerplan van het Natura 2000-gebied waarop u hebt ingesproken.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over het ontwerpbeheerplan kunt u op werkdagen bellen met het mevrouw E.C.M. Kraakman, tel. 023-514 4137. De genoemde informatie is ook te vinden op de internetsite van de provincie Noord-Holland: http://www.noord-holland.nl/web/Projecten/Natura-2000/Gebieden/Polder-Zeevang.htm.

Naar boven