Logo Gouda
Bekendmaking vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan ‘Stolwijkersluis’

Burgemeester en Wethouders van Gouda maken bekend dat zij hebben besloten om met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de voorschriften van bestemmingsplan ‘Nieuwe Markt e.o.’ voor de renovatie en verbouw van het bouwblok Kleiweg 24–48, ook bekend als ‘Kleiwegpassage’.

Het bouwplan is in strijd met de regels van het bestemmingsplan, ondermeer omdat het bouwvlak wijzigt. Een deel dat nu de bestemming ‘Stadserf’ heeft zal worden gebruikt voor bebouwing ten behoeve van detailhandel. Door afgifte van deze vergunning wordt toestemming verleend om af te wijken van het bestemmingsplan.

De aanvraag, de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 mei 2012 tot en met 13 juni 2012 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage:

Tegen het besluit kan van 4 mei tot en met 14 juni 2012 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Den Haag, Sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. De mogelijkheid om beroep in te stellen staat open voor degenen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij het college naar voren hebben gebracht.

Indien u van mening bent dat er een spoedeisend belang is om het besluit niet in werking te laten treden, kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.

Het besluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Mocht u nog vragen hebben over het besluit, kunt u contact opnemen met de heer C. Hagen, bereikbaar onder nummer 0182-58 82 49.

Gouda, 2 mei 2012

Naar boven