Logo Langedijk
Uitwerkingsplan Westerdel 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij in hun vergadering van 1 mei 2012 hebben besloten om het uitwerkingsplan Westerdel 2012 gewijzigd vast te stellen.

Aan de oost- en zuidrand van het uitwerkingsplan Westerdel 2012 lopen de Westelijke Randweg en de Nauertogt, die de hoofdontsluiting vormen voor Noord- en Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk en Sint Pancras. In deze eerste uitwerking zullen maximaal 400 woningen in de woongebieden de Centrale Buurt en de Straatjes worden gerealiseerd.

Het ontwerp van het uitwerkingsplan is gepubliceerd op 23 januari 2012 en heeft met ingang van 24 januari 2012 voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is een zienswijze kenbaar gemaakt. Deze zienswijze is niet ontvankelijk verklaard.

Vanaf 8 mei 2012 ligt het gewijzigde vastgestelde uitwerkingsplan Westerdel 2012 en het gedetailleerd beeldkwaliteitsplan Westerdel met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage op de volgende locaties:

  • De voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • De openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • Het Behouden Huys, Dorpsstraat 850, te Oudkarspel en

  • Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het uitwerkingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (via het menu:Leven in Langedijk – Bouwen – bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan ID NL.IMRO.0416.UPWD2012.va01).

Gedurende de periode dat het uitwerkingsplan ter inzage ligt, kan tegen de plannen beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het uitwerkingsplan heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • Een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het uitwerkingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Tegen de vastgestelde welstandscriteria (gedetailleerd beeldkwaliteitsplan Westerdel) staat geen bezwaar of beroep open.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Westerdel 2012 treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van de ter inzage legging. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven