Logo Peel en Maas
Coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken ingevolge artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang woensdag 9 mei 2012, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan herziening bedrijventerrein Siberië;

  • de ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteit bouw.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerp voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de ontwikkeling van een logsitiek bedrijf binnen het plangebied Siberie.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Peel en Maas heeft hiervoor op 17 april 2012 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van Burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BTsiberie-ON01

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → leven en werken → ruimtelijke ordening → bestemmingsplannen.

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie ter inzage.

  • De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt bij de informatiebalie in het gemeentehuis te Panningen.

Indienen zienswijzen

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Peel en Maas, postbus 7088, Panningen. Maak daarbij zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak. Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijzen met betrekking tot de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van Burgemeester en wethouders.

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpbestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in (categorie 3 en bijlage 1) van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met Luc van Doesum of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077-306 6666.

Naar boven