Logo Bunnik
Ontwerpbestemmingsplan ‘Werkhovenseweg 28 en Leemkolkweg naast nummer 1’

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van 10 mei 2012 gedurende zes weken (tot en met 20 juni 2012) het ontwerpbestemmingsplan ‘Werkhovenseweg 28 en Leemkolkweg naast nummer 1’, het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan regelt het grondgebruik voor een tweetal percelen, namelijk het perceel aan de Werkhovenseweg 28 en aan de Leemkolkweg naast nummer 1. Met het plan wordt beoogd om de verplaatsing van de bestaande woning aan de Werkhovenseweg 28 naar de Leemkolkweg planologisch-juridisch mogelijk te maken.

De huidige woning op het perceel aan de Werkhovenseweg 28 wordt gesloopt en de hoge erfbeplanting ter plaatse verwijderd. Deze maatregelen hebben tot gevolg dat de molen beter als oriëntatiepunt in het landschap functioneert en de beleving van de molen toeneemt. Dit resulteert in een verbetering van de entree van het dorp Werkhoven. Tevens wordt op dit perceel een kleine hoogstamboomgaard aangelegd.

De nieuwe woning op het perceel aan de Leemkolkweg naast nummer 1 wordt landschappelijk ingepast. Zo wordt aan de westzijde van de woning een hoogstamboomgaard aangelegd en aan de oostzijde een waterschapssloot gegraven met daarlangs een rij knotwilgen. Ook vindt aanplant plaats van enige knotwilgen langs de Achterrijn aan de noordkant van deze gronden. Een groot deel van het perceel blijft grasland / weide en behoudt zijn agrarische bestemming.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘Ruimtelijke plannen’ / ‘Ruimtelijke plannen in procedure’ / ontwerpbestemmingsplan ‘Werkhovenseweg 28 en Leemkolkweg naast nummer 1’.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Zienswijze indienen

Van 10 mei 2012 tot en met 20 juni 2012 kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 3980 CA Bunnik. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mw. Beetsma van de afdeling Strategie en Beleid, T (030) 659 5913, op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Het is niet mogelijk om digitaal (per e-mail) een zienswijze in te dienen.

Naar boven