Logo Leudal
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Leudalplein’ gemeente Leudal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden om de bouw van meerdere maatschappelijke voorzieningen mogelijk te maken bij het gemeentehuis van Leudal. Hiervoor is het noodzakelijk om voor het gebied een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Het nieuwe bestemmingsplan dient te voorzien in mogelijkheden voor de bouw van nieuwe gebouwen met bijbehorende voorzieningen.

Verder heeft de gemeente Leudal plannen voor de aanleg van een nieuwe rotonde bij het kruispunt van Walk en de N279. Het is echter nog niet geheel duidelijk of deze rotonde daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. In onderhavig bestemmingsplan is rekening gehouden met de mogelijke aanleg van een rotonde.

Eveneens wordt de reeds aanwezige fietsenstalling, die via een projectbesluit is gerealiseerd, nu planologisch geregeld.

Het voorontwerp zal met ingang van donderdag 10 mei t/m woensdag 20 juni 2012 ter inzage liggen en kan tijdens kantooruren worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Heythuysen, Leudalplein 1.

Het plan is digitaal beschikbaar gesteld en raadpleegbaar via:

Gedurende genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling reacties over het voorontwerp bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die een mondelinge zienswijze wil indienen kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak via (0475) 859752.

Het ontwerpbestemmingsplan zal na de inspraakronde opnieuw gedurende zes weken ter inzage worden gelegd, binnen welke termijn zienswijzen kunnen worden ingebracht. Publicatie daarvan zal geschieden in de Streekbode, de Staatscourant en op de gemeentelijke internetsite.

Heythuysen, 9 mei 2012

Naar boven