Besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 26 april 2012, directie BDF, afdeling FIS, nr. 2012-0000246388 tot wijziging van het Mandaatbesluit Cft BES in verband met de mandatering van een bevoegdheid aan de Rijksvertegenwoordiger

26 april 2012

Nr. 2012-0000247829

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2 van het Mandaatbesluit Cft wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel b vervalt.

2. De onderdelen c en d worden geletterd: b en c.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking op 1 juli 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J.W.E. Spies.

TOELICHTING

Oorspronkelijk was het verstrekken van verklaringen van geen bezwaar jegens het benoemen of herbenoemen van vertegenwoordigers van een bestuurscollege of een openbaar lichaam in een privaatrechtelijke rechtspersoon gemandateerd aan het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba (hierna: Cft). Deze taak past echter beter binnen de rol van de Rijksvertegenwoordiger omdat hij op grond van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba ook belast is met het goedkeuren van besluiten houdende de benoeming, bevordering, schorsing en ontslag van eilandambtenaren, de eilandgriffier en de op de griffie werkzame ambtenaren.

Op verzoek van de Rijksvertegenwoordiger en in afstemming met het Cft wordt daarom deze taak aan de Rijksvertegenwoordiger gemandateerd. Dit zal worden geregeld in het Mandaatbesluit Rijksvertegenwoordiger BES. De mandatering van deze taak aan het Cft wordt in onderhavig mandaatbesluit ingetrokken.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J.W.E. Spies.

Naar boven