Vaststelling bestemmingsplan ‘Hoofdstraat 103–105 Amstenrade’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schinnen maken bekend dat de gemeenteraad op 19 december 2011 het bestemmingsplan ‘Hoofdstraat 103–105 Amstenrade’ heeft vastgesteld.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in een correctie van een tekortkoming op de plankaart middels de toevoeging van de aanduiding ‘gestapeld’ en het aanpassen van het bestemmings- en bouwvlak aan het definitieve bouwplan voor de bouw van een appartementencomplex aan de Hoofdstraat te Amstenrade.

Analoog en digitaal inzien

Met ingang van donderdag 19 januari 2012 liggen het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken voor eenieder er inzage in het gemeentehuis van Schinnen, Scalahof 1 te Schinnen bij de publieksbalie en wel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur, alsmede op woensdag van 14.00 uur tot 19.30 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u tevens raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheden en inwerking

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 2009, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingdiend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien u het niet eens bent met de inhoud van dit besluit kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na publicatie bij het College van burgemeester en wethouders van Schinnen, Postbus 50, 6365 ZH Schinnen bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Dit bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Indien u van mening bent dat er onmiddellijk tegen dit besluit actie moet worden ondernomen, kunt u, nadat u een bezwaarschrift heeft ingediend, op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht, de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Maastricht verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijke voorziening kan bijvoorbeeld de schorsing van het besluit inhouden. Aan een verzoek om voorlopige voorziening zijn echter wel kosten verbonden. Voor nadere informatie hierover kunt u terecht bij de rechtbank.

Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven