Logo Halderberge
Publicatie Bestemmingsplan Buitengebied Halderberge

Ter inzage: gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing t.a.v. Buitengebied Halderberge

Op 22 september 2011 heeft de gemeenteraad van Halderberge het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Gedeputeerde Staten heeft vervolgens van haar wettelijke bevoegdheid gebruik gemaakt om een reactieve aanwijzing te geven waardoor de daarop betrekking hebbende planonderdelen niet in werking zijn getreden.

Op 24 april 2012 heeft Gedeputeerde Staten besloten een gedeelte van deze reactieve aanwijzing in te trekken. Dit betreft:

  • Intrekking aanwijzing 2, t.a.v. woning aan de Vierschaarstraat/Lange Dreef Oud Gastel;

  • intrekking aanwijzing 3, t.a.v. woning Gors 20 Hoeven;

  • gedeeltelijke intrekking aanwijzing 19, t.a.v. vergroting bestemmingsvlakken wonen;

  • intrekking aanwijzingen t.a.v. uitbreiding (bedrijfs-) bebouwing.

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Halderberge maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 mei 2012, gedurende zes weken, de gedeeltelijke intrekking van de reactieve aanwijzing met bijbehorende stukken ter inzage liggen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen die delen waarvan de reactieve aanwijzing is ingetrokken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die in eerste instantie bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan hebben ingediend en degenen, die aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tegen het intrekkingsbesluit van Gedeputeerde Staten bestaat geen beroepsmogelijkheid.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

De reactieve aanwijzing met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • bij het serviceloket REZ op het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, alsmede op maandag van 17.30 tot 19.00 uur;

  • via de website www.halderberge.nl.

Naar boven