Logo Sint Anthonis
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Landhorst, Boompjesweg 2’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Landhorst, Boompjesweg 2’, ter inzage ligt. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere grenswaarde vast te stellen op grond van de Wet geluidhinder. Bij dit ontwerpbestemmingsplan ligt ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c, lid 1 van de Wet geluidhinder dan ook een ontwerpbesluit hogere grenswaarde inclusief alle daarbijhorende stukken ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft als doel om de cultuurhistorische waarden van het voormalige mobilisatiecomplex aan de Boompjesweg 2 te Landhorst te behouden door renovatie en herinrichting van het terrein. Hierbij wordt tevens een extensief toeristisch - recreatieve functie toegevoegd. Daarnaast wordt het bestaande gebruik van een deel van het terrein voor instructie, kennisvergaring en -overdracht en educatie op het gebied van landmijnen en munitie geaccommodeerd, wordt een bedrijfswoning positief bestemd en krijgt het gehele complex een natuurbestemming.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Op de gevels van de positief te bestemmen bedrijfswoning op het perceel Boompjesweg 2 te Landhorst wordt niet voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde tot maximaal 53 dB.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 10 mei 2012 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, sector S&R, balie team Vergunningen, Brink 3 te Sint Anthonis. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde zijn ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tot en met 21 juni 2012 door een ieder een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze kenbaar worden gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend via Postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de sector S&R, team Vergunningen, Brink 3, 5845 BH te Sint Anthonis.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tot en met 21 juni 2012 ten aanzien van ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Mondelinge zienswijzen kunnen gedurende de bovengenoemde termijn kenbaar gemaakt de sector S&R, team Vergunningen, Brink 3, 5845 BH te Sint Anthonis.

Sint Anthonis, 9 mei 2012

Naar boven